Obavijest o privatnosti

Ovom web stranicom upravlja HABITATOR NEKRETNINE d.o.o., Milutina Barača 5, Rijeka (u daljnjem tekstu "mi" i "nas") može prikupljati osobne podatke o vama kroz vašu upotrebu ove web stranice. Ova Obavijest o privatnosti opisuje kako prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke i prava koja imate u vezi s tim podacima.
 
Kao tvrtka, posvećeni smo poštivanju i zaštiti privatnosti svih pojedinaca s kojima smo u interakciji. Obradit ćemo vaše osobne podatke u skladu s važećim zakonima o privatnosti i zaštiti podataka. Osim toga, sudjelujemo u samoregulacijskom programu Europskog digitalnog saveza (EDAA) i pridržavamo se načela EDAA za online oglašavanje vezano uz ponašanje.
 
Ova Obavijest o privatnosti objašnjava sljedeće:
· Koje osobne podatke prikupljamo na ovoj web stranici
· Kako koristimo te podatke
· Kako pohranjujemo vaše osobne podatke
· Kako osiguravamo vaše osobne podatke
· Dijelimo li ili otkrivamo vaše osobne podatke
· Vaša prava u vezi s osobnim podacima koje ste nam dali;
· Naša odgovornost za poveznice na web stranici;
· Kako nas kontaktirati.
 
U odjeljku Dodatne informacije o ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti objašnjavamo što se podrazumijeva pod "osobnim podacima"i drugim pojmovima koji se koriste u ovoj obavijesti.
 
Osobne informacije koje prikupljamo na ovoj web stranici
 
Prikupljamo informacije o načinu na koji koristite našu web stranicu i uređajima koje koristite za pristup našoj web stranici. To uključuje prikupljanje jedinstvenog ID-a mobilnog uređaja ili internetske protokol (IP) adrese on-line identifikatora. Tim brojevima mogu se jedinstveno identificirati određeno računalo ili drugi mrežni uređaj na internetu. Ti su podaci povezani s ID-om kolačića koji primamo i obradimo. Dodatne informacije o našoj upotrebi kolačića možete pronaći na našoj posebnoj obavijesti o kolačićima (dostupno ovdje http:// REMAX.hr/obavijest-o-kolacicima.kolacicima.pdf)
 
Također, prikupljamo osobne podatke o vama ako koristite bilo koju od interaktivnih funkcija unutar naše web stranice. Na primjer, kada ispunite obrasce ili kada komentirate blog na našoj web stranici.
 
Ne prikupljamo osjetljive podatke, kao što su vaša politička ili vjerska uvjerenja, etnička pripadnost, seksualna sklonost, zdravlje ili bilo koja druga osjetljiva informacija.
 
Ne radimo na prikupljanju podataka o djeci u dobi od 16 ili manje godina. Ako imate bilo kakvih nedoumica o privatnosti vašeg djeteta, a u vezi s našim uslugama ili ako smatrate da je vaše dijete možda podijelilo osobne podatke putem ove web stranice, kontaktirajte nas na szop@remax-centarnekretnina.hr . Te podatke izbrisat ćemo iz naše evidencije u razumnom vremenskom roku.
 
Kako upotrebljavamo ove informacije

Osim u slučajevima kada to zahtijeva zakon, koristimo samo vaše osobne podatke koje ste nam dali u sljedeće svrhe:
 
· dostaviti određene informacije ili uslugu koju ste zatražili. Na primjer, ako ste se pretplatili na naš newsletter ili poslali upit u vezi sa zapošljavanjem putem ove web stranice, koristit ćemo samo adresu e - pošte koju ste nam poslali da bismo odgovorili na taj zahtjev. Bez vašeg izričitog pristanka, nećemo koristiti vaše podatke za kontakt u bilo koju drugu svrhu.
 
· Osiguravamo da uvijek imamo odgovarajuću pravnu osnovu za obradu vaših osobnih podataka. U većini slučajeva, obrada vaših osobnih podataka temelji se na: a) našim legitimnim interesima povezanim s našim pružanjem usluga koje ste zatražili ili vaš odnos s nama na neki drugi način, ili b) vašu suglasnost, ukoliko je potrebno.
 
Kako pohranjujemo vaše osobne podatke
 
Obvezujemo se osigurati da su vaši osobni podaci zaštićeni i povjerljivi te da se ne čuvaju dulje nego što je potrebno za svrhu za koju su prikupljeni. Kada vaši osobni podaci više ne budu potrebni, biti će izbrisani.
 
S vremena na vrijeme možemo zatražiti od drugih članova naše grupe ili davatelja usluga treće strane da nam pomognu upravljati sustavima informacijske tehnologije koji se koriste za obradu vaših osobnih podataka. Neki od tih sustava mogu se nalaziti u zemljama u inozemstvu, uključujući zemlje izvan Europskog ekonomskog područja (EEA), za koje Europska komisija smatra da nemaju dostatnu razinu zaštite podataka.
 
Vaše podatke prenosit ćemo samo onom davatelju usluga treće strane za kojeg smo sigurni da je uspostavljena odgovarajuća razina zaštite koja štiti integritet i sigurnost svih informacija koje se obrađuju i usklađenosti s primjenjivim zakonima o privatnosti i zaštiti podataka. Ove mjere mogu uključivati korištenje standardnih ugovornih klauzula, EU - US Privacy Shield, Swiss - US Privacy Shield ili  vaš pristanak. Možete zatražiti dodatne informacije o mjerama pravne sigurnosti korištene za takve  prijenose putem kontaktnih podataka navedenih u ovoj Obavijesti o privatnosti.
 
Kako osiguravamo vaše osobne podatke
 
Imamo odgovarajuće sigurnosne mjere kako bismo spriječili nezakonitu ili neovlaštenu uporabu,  pristup ili slučajni gubitak osobnih podataka. Također nastojimo osigurati da naši pružatelji usluga rade isto.
 
Dijeljenje informacija i njihovo otkrivanje
 
Ne prodajemo niti iznajmljujemo nikakve osobne podatke o vama trećim stranama.
 
Možemo otkriti osobne podatke kao odgovorna pravni postupak, primjerice, kao odgovor na sudsku
odluku ili sudski nalog, ili kao odgovor na zahtjev agencije za provedbu zakona ili gdje smatramo da je
potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti radnje u vezi s nezakonitim aktivnostima i ostalo određeno
zakonom.
 
Možda ćemo morati podijeliti vaše osobne podatke s drugim članovima grupe ili s trećim stranama koje nam pružaju usluge. To može značiti prijenos vaših osobnih podataka u zemlje izvan EEA-a. Međutim, vaše osobne podatke prenosimo samo onom davatelju usluga treće strane gdje smo sigurni da postoji odgovarajuća razina zaštite koja štiti integritet i sigurnost svih informacija koje se obrađuju i usklađenosti s primjenjivim zakonima o privatnosti i zaštiti podataka.
 
 
Vaša prava u vezi s osobnim podacima koje nam dajete
 
Opća prava
 
· Ako više ne želite primati marketinške poruke od nas, molimo kliknite na poveznicu "odjava" na dnu e - mail poruke. Ako se želite potpuno isključiti, kontaktirajte nas na način opisan ispod.
 
· Ako želite da obrišemo vaše podatke iz naših zapisa, kontaktirajte nas koristeći detalje za kontakt u nastavku i odgovoriti ćemo u razumnom vremenskom roku. Imajte na umu da ćemo možda morati zadržati određene informacije definirane zakonom i/ili za vlastitu legitimnu poslovnu svrhu.
 
Korisnici iz Europskog gospodarskog prostora
 
Ako ste iz Europskog ekonomskog područja, imate pravo (uz neke iznimke i ograničenja):
· usprotiviti se našoj obradi vaših osobnih podataka, uključujući profiliranje. U svakom trenutku možete zatražiti i prestat ćemo obrađivati informacije kojima se protivite, osim ako možemo dokazati legitimne osnove za nastavak obrade;
· pristupiti vašim osobnim podacima. Ako izvršite takav zahtjev i mi držimo osobne podatke o vama, morat ćemo vam pružiti informacije o tome, uključujući opis i kopiju osobnih podataka i zašto ih obrađujemo;
· zatražiti brisanje vaših osobnih podataka u određenim okolnostima;
· zatražiti ispravak ili ažuriranje osobnih podataka koje držimo o vama i koji je netočan;
· zatražiti ograničenje naše obrade vaših osobnih podataka u nekim situacijama. Ako to zatražite, možemo nastaviti pohranjivati vaše osobne podatke, ali ih više nećemo obrađivati dok je vaša zabrana na snazi;
· gdje se naša obrada vaših osobnih podataka temelji na vašem pristanku, u bilo kojem trenutku možete povući vaš pristanak. Povlačenje vašeg pristanka ne utječe na zakonitost onoga što smo učinili s vašim osobnim podacima prije povlačenja suglasnosti;
· se obratiti lokalnoj nadležnoj službi za zaštitu podataka o našoj prikupljanju ili korištenju vaših osobnih podataka. Na primjer, u Hrvatskoj, lokalno tijelo za zaštitu podataka je Agencija za zaštitu osobnih podataka
 
Ako zatražite ostvarenje gore navedenih prava i ukoliko postoji bilo kakva dvojba o vašem identitetu, možemo zatražiti da nam omogućite informacije kojima ćemo potvrditi vaš identitet.
 
Ako ste iz Europskog ekonomskog područja i želite ostvariti bilo koje od ovih prava u vezi s osobnim podacima koje držimo o vama putem ove web stranice, molimo da nas kontaktirate pomoću dolje  navedenih kontaktnih podataka. Razmotrit ćemo i odgovoriti na vaš zahtjev u skladu s relevantnim zakonom.
 
Naša odgovornost za veze na web stranici
 
Ova Obavijest o privatnosti ograničena je na osobne podatke koje prikupljamo i upotrebljavamo putem ove web stranice. Na ovoj web stranici nalaze se poveznice na druge web stranice, uključujući web stranice društvenih medija kao što su Facebook, Twitter i LinkedIn te web stranice koje upravljaju drugim brandovima unutar grupe). Ako slijedite ove poveznice, te web lokacije trebate koristiti zajedno s primjenjivim obavijestima o korisniku i privatnosti jer njihova obrada podataka je izvan opsega ove Obavijesti o privatnosti. Nadalje, ne možemo imati nikakvu odgovornost ili nadzor nad podacima prikupljenima na web stranicama treće strane i ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost svih informacija koje možete pružiti na takvim web stranicama.
 
 
Nadopune
Ova obavijest o privatnosti može se s vremena na vrijeme ažurirati kako bi pratila promjene u zakonu, dobroj praksi ili promjeni u našoj praksi u vezi s obradom osobnih podataka. Ako se ne slažete s promjenama, nemojte nastaviti koristiti našu web stranicu. Redovito biste ovu trebali provjeriti ovu obavijest radi ažuriranja. Ova je obavijest zadnji put ažurirana 24. svibnja 2018.g
 

Kontaktirajte nas
Ako imate bilo kakvih pitanja o našem pristupu privatnosti ili želite iskoristiti neko od prava navedenih u ovoj Obavijesti o privatnosti, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka na jedan od sljedećih načina: szop@remax-centarnekretnina.hr
 

DODATNE INFORMACIJE
U ovom odjeljku Dodatne informacije objašnjavamo neke terminologije korištene u ovoj Obavijesti o privatnosti.
"osobni podaci" - sve informacije koje se odnose na vas (ili iz kojih se možete utvrditi identitet).
"profiliranje"-automatsko korištenje osobnih podataka radi određenih informacija, poput analize ili predviđanja njihovog rada na poslu, pouzdanosti, ekonomske situacije, osobnih preferencija, interesa, ponašanja, lokacije ili kretanja.